בשעות שבהן תטפחו את הקריירה שלכם, אתם זקוקים לדמות אמהית שתטפח את ילדיכם. חיפוש אחר מטפלת פרטית איננו מתחיל ונגמר ביום אחד, אלא שמדובר על תהליך המבוסס על חיפוש מטפלות, ליקוט המלצות, ריאיונות טלפוניים, פגישות פנים אל מול פנים ולבסוף – הבחירה במטפלת האחת.
גם אתם, רוצים להיות בטוחים ושקטים כי אתם מפקידים את היקר לכם ביותר, בידיים ראויות ובטוחות. אם גם אתם שואלים את עצמכם איך בוחרים מטפלת פרטית, דעו כי אתם שואלים את השאלה הנכונה. לפניכם, כמה פרמטרים לבחירת המטפלת שתעניק לילדיכם אהבה, ולכם ראש שקט.
הקשיבו לפעימות לבכם ולתחושות הבטן שלכם – דרך שיח טלפוני
אין זה סביר להיפגש עם כל מטפת שאתם נחשפים למודעה פרסומית שלה או שומעים עליה המלצה. עם זאת, כן סביר לערוך היכרות טלפונית, זאת על מנת לאמוד את מידת ההתאמה של המטפלת אליכם. במידה ואכן תתרשמו, תוכלו לקבוע איתה לכוס קפה אצלכם בבית. בשיח הטלפוני, חשוב להתרשם מהדברים הבאים:
- הגישה הכללית של המטפלת – חיובית או שלילית
- האם בתשובות לשאלות שלכם היא מפגינה ידע, או מגמגמת
- שאלו בנימוס מהו הניסיון התעסוקתי שלה עם הילדים
- עד כמה היא מתעניינת בילדים, בהתפתחות שלהם וכן הלאה
- מהי המוטיבציה של המטפלת לטפל בילדים (זקוקה לכסף או מתחברת לעולם הילדים)
- האם היא קשובה אליכם או נכנסת בכל משפט שני
- טון הדיבור שלה – רך ונעים או חד ותוקפני
- עד כמה השיח הרמוני וזורם
ניסיון עשיר בעבודה עם ילדים
ישנם המון דברים שתוכלו להתגמש איתם, אך גם דבר אחד שלא: ניסיון בעבודה עם ילדים. לרוב, המטפלות עתידות לטפל בילדים קטנים מאד, לעתים גם בני כמה חודשים. חשוב מאד שהמטפלת תדע איך לטפל בילד, תהיה רגישה לשעות השינה שלו, זמני האכלה וגם תהיה ערה לסימפטומים מחשידים המצריכים בדיקה או טלפון SOS אליכם. רק מטפלת שמנוסה בעבודה עם ילדים, יכולה להיות מתאימה לטפל גם בילדיכם. הניסיון אגב, יכול להיות בעבודה בצהרון, גן ילדים, תינוקייה או בטיפול בילדים במסגרת משפחתית.
למטפלת יש ניסיון מקצועי? אם כן, גם יש לה המלצות
מאחר ואתם מציבים את הניסיון התעסוקתי עם ילדים כתנאי סף, לא תהיה למטפלת כל בעיה להציג בפניכם המלצות. בקשו מהמטפלת רשות ליצור קשר עם המשפחה שבילדיהם היא טיפלה. תהיו בטוחים כי “אחוות האמהות” לא תאכזב אתכם, וכי אם המשפחה תשמח למסור לכם שלל פרטים אודות המטפלת, ובעיקר: האם כדאי להעסיק אותה? גם המלצות בכתב נחשבות, אך שיח ישיר בו יתאפשר לכם לשאול שאלות, עדיף. מה כדאי לשאול?
- מהי שביעות הרצון הכללית מהטיפול של המטפלת
- מהי הגישה החינוכית-טיפולית של המטפלת
- עד כמה היא אחראית
- האם היא רגישה לזמנים (לא מאחרת בבוקר)
- עד כמה היא משתפת את ההורים בסדר היום
- האם הילדים מדברים עליה טובות
האם אתם חולקים את אותו עולם ערכים?
אל תצפו מהמטפלת להיות העתק שלכם, זה ככל הנראה לא יקרה. עם זאת, חשוב להציב גבולות ברורים, ולהנחות את המטפלת באשר לתפיסת העולם החינוכית שלכם. כך לדוגמא, ישנם המון הורים שמאמינים כי עונשים לא מובילים להתנהגות רצויה. במעמד הריאיון האישי, שאלו את המטפלת מהי דעתה, ואיך היא הייתה פועלת בסיטואציה X. כך, אתם גם יכולים ללמוד על השקפתה, אך גם לציין בפניה מהי השקפתכם ואיך הייתם מצפים ממנה לפעול. כדאי להגדיר גבולות גם בנושאים הבאים:
- צפייה במחשב ובטלוויזיה – כן / לא / כמה שעות ביום
- ממתקים – כקינוח אחרי כל ארוחה או כחיזוק חיובי בלבד
- ניהול סדר יום (ארוחות, מקלחות, משחקים וכן הלאה)
- חשוב: מידת ההתעסקות של המטפלת בסמרטפון שלה